FOOD; GEZONDE BANANENBROOD

5 May 2014



 photo bananenbrood_gezondrecept_zps39669c5a.jpg

DUTCH: Vandaag delen we weer een recept met jullie. Van de week kwam vriendin Belinda een avondje bij ons langs, omdat ze de dag daarop zouden filmen voor hun documentaire wilden wij bananenbrood bakken voor onze gasten. Daar delen we dit recept. Als we een recept met jullie willen delen moet het lekker en makkelijk te maken zijn. Geen tig ingrediënten waar je zelf niet uitkomt. Gewoon producten die in je normale supermarkt kan komen en de biologische winkel. Voor vandaag delen we een heerlijk recept met jullie: glutenvrije bananenbrood waar je U tegen zegt. Zo lekker dat je het bijna geen brood kan noemen.

Wat heb je hiervoor nodig?


  • 3 Bananen
  • 10 Dadels
  • 3 Eieren
  • 3 Grove eetlepels amandelmeel
  • 1,5 tot 2 eetlepels glutenvrij havermout
  • 2 Theelepel bakpoeder
  • Handje hazelnoten 
Als extra kun je ook kokos- en amandelschijf nemen. Afwisselen met andere noten en rozijnen kan ook. 

Het is heel makkelijk: 
Je verwarmt je oven eerst op 200 graden voor tien minuten ongeveer. In deze tijd maak je eigenlijk je beslag. Je begint met de bananen in stukken te snijden en je gooit ze in één kom met de rest van de ingrediënten. Wij hebben de dadels wel in stukken gesneden voordat we het in een kom gooide. Zo heb je niet gelijk een hele dadel in je mond. Daarnaast is het tijd om alles in bakvorm te plaatsen. Na een 30 tot 40 minuten is je brood klaar en kan je zo smullen. 

We zijn heel benieuwd of jij al bekend bent met bananenbrood en of je het weleens hebt gegeten en-/of gemaakt?



ENGLISH: This week we made bananasbread and it was so delicious!








WITH LOVE,


H&C





Follow on Bloglovin







Follow us on: BloglovinFacebookVimeo and Hazal on Twitter and Instagram and Cana on Instagram

12 comments:

  1. Mmmm dat ziet er heerlijk uit! Heb al veel gehoord over banana bread. Moet het echt eens een keer zelf gaan maken:)

    xx Laura

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moet je zeker doen, hij is super lekker en makkelijk te maken!

      Delete
  2. Dit kende ik nog niet! Hou ook totaal niet van bananen (ondanks dat het er wel heel lekker uitziet op de foto), ben benieuwd of je heel erg die banaan proeft :)

    z

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mijn nichtje heeft hem ook geproeft en die houdt ook niet van bananen. Zij vond dat je de bananen wel proefde.

      X

      Delete
  3. Lijkt me heerlijk! Leuke recept ook ga hem zeker een keer doen!

    Liefs Nora / 1310bynora.com

    ReplyDelete
  4. Dit ziet er zo heerlijk uit, ga het echt een keer proberen! X

    ReplyDelete
  5. Leuk recept. Ziet er lekker uit!

    ReplyDelete
  6. Bedankt voor het recept! Ik heb het zelf nog nooit gehad, maar ga het nu zeker eens proberen.. Heb het altijd al eens willen proberen, maar je weet vast hoe groot het verschil tussen willen en daadwerkelijk doen kan zijn :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha klopt, maar je kunt het altijd proberen. Het is zeker de moeite waard!

      Delete
  7. Ziet er zo heerlijk uit!
    Liefs, Annelies

    ReplyDelete
  8. Ziet er lekker uit, ladies. Hopelijk hebben jullie ervan genoten! :D

    ReplyDelete

Thanks for taking time to read Sisters and Sisters.
We appreciate every comment and hope to see you back!

With love,
Sisters and Sisters